Selfie-urile au devenit o modalitate de a ne exprima. Sunt folosite global pe toate rețelele de socializare, pe bloguri. Mai jos găsești câteva sfaturi despre cum poți obține niște selfie-uri reușite.
1. Găsește lumina perfectă! Lumina te poate face să arăți cu 10 ani mai tânăra sau cu 10 ani mai în vârstă. Lumina difuza pe care o găsim în dreptul unei geam sau in dreptul unui lampadar este perfectă pentru a sublinia trăsăturile faine, pentru a da o strălucire tenului și ochilor.
2. Alege un fundal cât mai puțin aglomerat. Lampa, scaunul, cuierul, masa, chiuvetă, vasul de toaletă nu sunt chiar potrivite pentru a fi în fundalul unei fotografii…Fundalul simplu și neaglomerat scoate în evidență subiectul principal, adică pe TINE.
3. Îți spun cu toată sinceritatea că boticul de rățușcă nu te face nici mai senzuala și nici mai plăcută privirii așa că evită-l și adoptă mai degrabă un zâmbet autentic. Dacă totuși vrei să pari mai senzuală in pozele tale, lasă buzele să se întredeschidă natural.
4. Atenție la camera telefonului! Camera telefonului are un unghi de cuprindere mare așa că distorsiunile sunt mari și orice se află pe marginile imaginii va părea mai mare. Încearcă să așezi capul în centrul imaginii astfel încât distorsiunile să fie minime și chipul tău să fie echilibrat (ex. să nu apară fruntea, nasul, urechile etc. mai mari decât în realitate). Dacă telefonul tău are modul portret folosește-l pe acesta pentru selfie-uri.
5. Explorează unghiurile și vezi din ce unghi arăți mai bine, evită totuși să te fotografiezi de jos în sus…nimeni nu arată bine așa (sau cel puțin eu nu am văzut pană acum vreo imagine care să pună in evidență frumusețea din poziția respectivă). Vei fotografia fix dubla barbie de care încercăm să scăpăm și îți vom vedea interiorul nărilor.
6. Ține camera la nivelul ochilor sau un pic mai sus și fără să înclini telefonul. Tot ceea ce este mai apropiat de aparatul de fotografiat va părea mai mare. Tot ceea ce este mai depărtat de aparatul de fotografiat va părea mai mic.
7. Folosește un selfie stick dacă vrei să scapi de mâinile din cadru (da, mâinile pe care le întinzi că să ții telefonul), dacă vrei să cuprinzi mai multe persoane în cadru sau mai mult din fundal. În același timp poți evita distorsiunile pentru că selfie stick-ul îți permite să te depărtezi de camera telefonului (vezi punctul 6).
8. Nu uită de cele 3 sfaturi pentru a deveni fotogenica din articolul anterior, în special cel cu bărbia în față. Având în vedere că telefonul deformează ai grijă cât de mult înclini bărbia. Atenție la frunte sau va părea gigantic de mare.
9. Acum uită tot ce ți-am spus mai sus! În lumea selfie-urilor nu există reguli așa că joacă-te și vezi ce ți se potrivește ție.
10. Și nu în ultimul rând, simte-te bine, împrumută-i selfie-ului un pic din personalitatea ta (nu încerca neapărat tot ce este la modă dacă nu ți se potrivește) și make it fun!