fbpx

I Am Enough | Campania curajului, frumuseții și vulnerabilității de a fi TU | Fotograf portret și budoar București

I Am Enough - campania curajului de a fi tu | alina botica fotograf portret si boudoir bucuresti

Dacă te-ai putea întoarce în timp ce i-ai spune fetiței de 13 ani care se întreabă dacă e la fel de frumoasă ca și colega ei de bancă? Dar fetiței care se înfometează ca să nu se îngrașe pentru că societatea îi spune că un corp mai plin nu este frumos, fetiței căreia i se cere să aibă numai 10 la școală, un comportament exemplar și fără greșeli, fetiței care, cu fiecare zi ce trece, își pierde încrederea în ea?

Mi-aș dori să-i spui că este frumoasă așa cum este EA, să-i spui că va crește și se va transforma într-o femeie curajoasă prin acceptarea vulnerabilității ei. Să o înveți să se uite în oglindă în fiecare zi și să-și spună: „Ești frumoasă!”. Să-i explici că a se compara cu ceilalți e obositor și inutil. Sper că îi vei spune că e mai bine să fie EA ÎNSĂȘI…să se descopere și redescopere, să-și aprecieze calitățile și să-și recunoască slăbiciunile. Învaț-o să-și iubească corpul pentru că el este un DAR, este mașinăria care ne poartă prin lume, el înregistrează toate emoțiile noastre, tot ceea ce simțim.

alina-botica-fotograf-boudoir-portret-bucuresti-studio-foto-3

„I am enough” este o afirmație care mi s-a tot arătat, în ultima vreme, sub o formă sau alta. După lungi căutări ale semnificației ei, mi-am dat seama că are legătură cu abuzul…nu cel venit din afara, nu cel fizic…ci cel pe care noi îl proiectam asupra noastră. Cea mai grea formă de abuz dacă mă întrebi pe mine…cea care pornește de la noi, cea prin care devenim dușmanii propriei noastre ființe, propriului corp, propriei voințe, propriilor gânduri.

Sentimentul de insuficiență, de nesiguranță, în cele mai multe cazuri, pleacă din copilărie când ți se spune în mod repetat „dar x cum poate și tu nu poți”, „ești gras/grasă nu o să te placa nimeni”, „X a luat 10 tu de ce nu?”, „de ce nu poți să fii ca Y?”. Pe parcursul timpului, senzația aceasta de a nu fi suficient se adâncește. Trăim într-o eră în care asupra noastră se pun presiuni mari să fim într-un anume fel, să arătăm într-un anume fel…iar acest „fel” este de multe ori nerealist.

Abuzul și sentimentul de insuficiență sunt în strânsă legătura cu scăderea încrederii în sine, cu demoralizarea, neliniștea, nesiguranța, înstrăinarea de propria persoană, crearea de dependențe etc.  Pornind de la aceste efecte a căpătat forma campania „I am enough” – o campanie care „vorbește” despre curajul, frumusețea și vulnerabilitatea de a fi TU. Iar prin TU vorbesc de fiecare în parte, de curajul de a sta fața în fața cu tine și de a te accepta așa cum ești.

alina-botica-fotograf-boudoir-portret-bucuresti-studio-foto

Sesiunile foto din cadrul campaniei „I am enough” sunt sesiuni de boudoir sau portrete intime, cum îmi place mie sa le zic (lumea când aude de boudoir asociază imaginile rezultate cu cele vulgare sau pornografice și nu e deloc asa – mai multe pe tema aceasta într-un articol viitor). Te poți machia sau nu…este complet la alegerea ta. Vreau să fii TU și să te bucuri de această experiență așa cum simți TU că ai nevoie. Probabil că imaginile vor fi majoritatea alb negru, întrucât eu sunt îndrăgostită de fotografia alb negru, dar mai mult de atât mi se pare care se potrivește cu atmosfera și putem să privim mai adânc în imagini fără să fim distrași de culori.

Îți mărturisesc că aceste sesiuni foto te vor pune față în față cu TINE, cu vulnerabilitatea ta, îți vor da curajul să te vezi și să te accepți așa cum ești, să-ți vezi frumusețea unică. Îți vor da puterea să-ți depășești limitele și inhibițiile, să faci ceva nou pentru tine. Te vor ajuta să înveți să nu te mai raportezi la tot ce nu ești și să trăiești, bucurându-te de ceea ce ești. Formele corpului feminin sunt atât de frumoase, de senzuale încât merită sărbătorite în fiecare zi. Ai sesizat că am folosit cuvântul „formele”, da? Da, da, zic formele pentru că fiecare corp e unic, fiecare unduire a noastră e unică, fiecare vergetură spune o poveste și fiecare rid ne amintește de o emoție. Sunt diferite pentru fiecare în parte și sunt ale noastre, deci merită iubite și prețuite.

Vreau ca prin aceste ședințe foto să-ți ofer ÎNCREDERE ÎN TINE, să îți arăt cum te văd eu: obiectiv. Văd FRUMUSEȚEA TA…nu-ți văd „defectele”, „greșelile”, „ceea ce nu ai făcut și ar fi trebuit sa faci”. Te invit să descoperi noi nuanțe ale tale, să-ți zâmbești mai des în oglinda și să pășești mai dreaptă. Vreau să pun într-o imagine cum arăți TU atunci când renunți la toate straturile de protecție pe care le-ai creat pe parcursul trecerii timpului. Vreau să vezi că ești SUFICIENTA așa cum ești.

alina-botica-fotograf-boudoir-portret-bucuresti-studio-foto-1

Mă bucur să te am alături, ca de fiecare dată, și sper că vei găsi această inițiativă aproape de sufletul tau.

Mai mult, dacă vrei să te alături campaniei te invit să:

– dai share oricărei fotografii din campanie folosind hashtagurile campaniei #iamenough, #iamenoughcampaign, #iseeyourbeauty și un mesaj prin care să le amintești femeilor cât de frumoase sunt

– să programezi propria ta sesiune de boudoir „I AM ENOUGH” aici

– să urmărești pagina de Facebook, unde urmează o serie de surprize.

One thought on “I Am Enough | Campania curajului, frumuseții și vulnerabilității de a fi TU | Fotograf portret și budoar București

  1. Pingback: Alina Botica, fotograf: "Stiu cum arata frumusetea si o pot vedea in fiecare om pe care il intalnesc" - Femei care inspira

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 13 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.