fbpx

RawYou – o campanie despre cât de frumoasă ești în realitate

alina botica fotograf portret campanie #rawyou

Te-ai gândit vreodată cum arată sufletul tău? Știu, poate sună ciudat, dar ne evaluăm zilnic corpul și mă gândeam zilele astea dacă petrecem la fel de mult timp în căutarea celor mai frumoase trăiri sau celor mai colorate sentimente.

Așa că am decis ca acest articol să fie despre blândețe și bucurie. Mai exact blândețea de a ne îngădui să respirăm în afara etalonului imaginar al perfecțiunii și bucuria de a trăi cu noi înșine în versiunea cea mai autentică posibil.

alina-botica-fotograf-portret-irina-bescuca-rawyou (17)

Îmi doresc să împărtășesc cu tine fiecare gând bun care îmi trece prin minte atunci când te aud criticându-te și pentru că nu pot, aș vrea măcar să te provoc să fii mai bună cu tine. De fapt, aș vrea să fii mai bună cu tine decât a fost oricine altcineva în viața ta. Aș vrea ca dimineața, când te întâlnești cu tine în oglindă, pe jumătate adormită, să te privești așa cum ai vrea să te privească în fiecare zi persoana iubită. Aș vrea să fie un motiv de zâmbet fiecare ocazia în care te vezi și să te bucuri de fiecare detaliu care te face diferită.

Aș vrea să te vezi așa cum te văd eu, pentru că atunci ai înțelege de ce mă doare când te aud pe tine, femeia minunată din fața obiectivului meu, spunând că nu ești „suficient”. Nici măcar nu mai contează ce vine după, fie că e „de slabă”, „de înaltă”, „de organizată”, „de frumoasă” pentru că în mintea mea deja e o voce care tipă cât mă ține imaginația că te vezi cu ochii greșiți. În astfel de momente, mi-aș dori să te iau cu mine într-o călătorie în timp, în care să cunosc fetița din care a crescut femeia care stă în fața mea astăzi și să îi spun ei că va fi o femeie extraordinară, o femeie puternică și inteligentă, care nu trebuie să respecte reguli întrucât are tăria de a le transforma și de a le depăși.

În căutarea acelei conversații am pornit o campanie care își propune să pună în evidență frumusețea naturală, cea care radiază din interior și pe care poate ai uitat-o între task-uri, email-uri și alte responsabilități.

alina-botica-fotograf-portret-stefana-badiu-rawyou-6

RawLove, RawYou

Ce facem în cadrul acestei campanii?

Sesiuni foto fără filtru, fără machiaj și fără culori, care să sublinieze frumusețea adevărată, care luminează din interior spre exterior, care radiază prin toți porii și care captivează. Am ales să fie alb negru pentru că mi se pare reprezentativ contrastul dintre lumini și umbre, respectiv calități și imperfecțiuni.

Campaniei i se vor alătura câteva dintre femeile pe care le știi și le iubești. Fie că sunt bloggeri sau lideri de opinie, ele sprijină #rawyou și importanța unei relații bazate pe respect, iubire și apreciere cu noi înșine.

Am pornit această campanie din dorința de a adresa o nevoie socială care trece dincolo de fotografie. 85% din populația globului este afectată de consecințele unei stime de sine scăzute. Relația dintre stima de sine și depresia cronică este una de necontestat. O stimă de sine scăzută este și unul dintre factorii care determină femeile să rămână în relații în care sunt agresate sau abuzate.

Calitatea vieții și a relațiilor fiecăreia dintre noi este determinată de imaginea de sine. Și din păcate multe dintre noi suntem formate încă de mici să ne evaluăm defectele și să ne ignorăm lucrurile bune și frumoase care ne definesc. Iar asta determină o serie întreagă de provocări pe tot parcursul evoluției noastre, la fiecare nouă etapă de viață.

Așadar, îmi propun să schimb filtrul prin care multe dintre noi ne privim. Vreau să îți arăt cât de frumoasă ești, de fapt. Să pun într-o imagine cum arăți atunci când nu există nici un strop de (auto)critică în cadru.

alina-botica-fotograf-portret-madalina-berdila-rawyou (4)

Mă bucur să te am alături, ca de fiecare dată, și sper că vei găsi această inițiativă “pe sufletul tău”. Mai mult, dacă vrei să te alături campaniei te invit să:

– dai share oricărei fotografii din campanie cu #rawyou și un mesaj prin care să le amintești femeilor cât de frumoase sunt

– să programezi propria ta sesiune RAW

– să urmărești pagina de Facebook, unde urmează o serie de surprize.

Cu drag,

Alina


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + twelve =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.