fbpx

Credințe despre frumusețe

Diana_Cosmin_RawYou_03-alina botica-fotograf portret alb negru-bucuresti

Cred că acum e momentul perfect să îți împărtășesc câteva din lucrurile în care cred și pe care le transmit în fiecare sesiune foto. Pentru mine fiecare întâlnire în studio e un proiect în care surprind oameni, povești și emoții. De aceea, în mai toate discuțiile mele aceste credințe ies la suprafață și aud de multe ori la final ca “a fost o experiență terapeutică”.

Scopul meu e să îți ofer mai mult decât fotografii care să te facă să zâmbești de fiecare dată când le revezi. Scopul meu e să te ajut să te privești cu alți ochi și să (re)descoperi mici nuanțe ale sufletului tau și ale frumuseții tale unice.

Luminita Tabaran_RawYou_01_Alina Botica-fotograf-portret-alb-negru-bucuresti

Frumusețea este un mod de a lumina.

Știu, ești atât de obișnuită să te gândești la micile imperfecțiuni și la modurile în care le poți corecta, încât cred că nu mai ai timp să înveți să te bucuri de ele și să le porți. Trăsăturile tale, liniile, pistruii, ridurile și orice încerci să acoperi mereu cu fard și sesiuni frecvente de shopping sunt lucrurile care te deosebesc, care conțin indicii despre cine ești tu cu adevărat, despre substanța ta. Pentru că o față care nu se vede de sub fard sau o personalitate care nu transpare din rafturile pline ochi de haine foarte atent calculate nu spune nici o poveste, nu emană lumină și în timp nu hrănește emoții pozitive în ea însăși sau în cei din jur. Oamenii din jurul tau nu observă că zâmbetul tau este un pic într-o parte sau ca talia ta nu măsoară 60 de centimetri, pentru că ei sunt captivați de bucuria ta de a fi.

Cristina_Norocel_RawYou_02-Alina Botica-fotograf portret bucuresti-alb negru

Frumusețea înseamnă blândețe.

Da. Pentru a fi frumoasă va trebui să înveți să fii bună și blândă, în special cu tine. (Auto)critica și stresul îți vor sabota organismul și starea psihică, până când vei ajunge să crezi că altfel nu se poate. Dar crede-mă când îți spun că meriți să te iubești și să fii iubită fix așa cum ești. În pofida tiparului clasic din media, studiile psihologice arată că oamenii sunt atrași de persoane curajoase, care au o mentalitate de învingător și care sunt hotărâte. Nici una dintre aceste trei calități nu ține de culoarea părului, de numărul de kilograme sau de vârstă. Fă din mintea ta un aliat și un suporter pentru corpul tău, nu galeria echipei adverse de la un meci de fotbal.

Emilia_Chebac_RawYou_02-Alina Botica-fotograf portret alb negru-bucuresti

Frumusețea înseamnă să fii.

Când vei accepta că ești frumoasă în stare naturală vei realiza că tot ce trebuie să faci e să te îngrijești, fără să alergi mereu după ultimele trenduri, fără tocuri care să te trimită la kinetoterapeut și fără trei rafturi de produse de machiaj.Vei ajunge să te simți superbă chiar și în teniși, cu o cană de ceai și o carte bună, fără să fie nimeni în preajmă. Pentru că frumusețea e un stil de viață. E un mod de a fi tu, de a fi bine cu tine, de a fi împăcată.

Ai încredere în cine ești și cât de mult ai de oferit. Învață-ți fiica sau întreaga familie să se admire mai mult decât să se judece. Oferă-ți șansa de a fi bine cu tine, de a te bucura de fiecare zi în care te trezești ca după un concert rock sau de fiecare kilogram care ți se pare că nu e așezat la locul lui. Pentru că abia atunci vei reuși să găsești pacea și fericirea care depășesc orice poate face machiajul.

Iar eu te aștept oricând în studio să povestim la o sesiune despre tine și lucrurile frumoase care te definesc.

Cu drag,

Alina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.