fbpx

Ce aș fi vrut sa știu ca fotograf începător | Fotograf boudoir București | Alina Botica Studio

V-am povestit cum m-am apucat de fotografie? Nu cred. Promit ca va povestesc într-un articol viitor. Ce va voi spune acum este ca fiecare început de drum este plin de bucurie, de avânt, adrenalina, dar în același timp este și un pic de teama, un pic de necunoscut și nu întotdeauna știm ce sa facem cu toate informațiile peste care dam pe vastul internet sau în ce directe sa o apucam.

alina botica fotograf portret si boudoir bucuresti sedinta foto in studio foto fotografie cu ruj rosu
Alina Botica autoportret

Te vor incerca multe emoții și sentimente și acesta e momentul când incepem sa ne întrebam daca vom reusi, daca vom avea succes (succesul e relativ la fiecare dintre noi, da? – iaca inca o lectie gratuita pe care o primești de la mine, azi ma simt darnica 🤣), daca, daca, daca…mii de daca. 

Alina Botica autoportret

Iata câteva lecții pe care eu le-am invatat si mi-as fi dorit sa le stiu (si sa le aplic) de la început de drum:

~ Spune NU cand simți ca ceva nu e pentru tine, nu te gândi ca pierzi ceva. Universul are întotdeauna grija sa ne scoată in cale ceea ce e bun pentru noi, fara sa simțim ca facem ceva împotriva voinței noastre. Multumeste-i!

~ Expunerea nu este o metoda de plata, nu ne plateste facturile! – nu cred ca e cazul de mai multe explicații.

~ Niseaza-te de la inceput pe ceea ce iti aduce cu adevarat bucurie. Vei reusi astfel sa cresti mai repede pentru ca energia ta merge catre un singur tel.

~ Gaseste un mentor! Educatia este una dintre cele mai importante parti ale unui business de succes. Un mentor din domeniul tau, care are deja un business sustenabil si pe care tu il admiri, iti poate da sfaturi si te poate ajuta sa treci peste niste etape care te-ar costa mult timp/multi bani. Aici intervine și discuția despre aparatura și vreau să-ți spun ca nu aparatura pe care o ai te face un fotograf bun ci ceea ce știi sa faci cu ea.

~ Exersează mult ca sa stapanesti cat mai bine skillurile necesare. Ai incredere in tine si nu te compara cu ceilalati – unii au alt parcurs decat al tau, altii sunt in alta etapa decat esti tu. 

alina-botica-fotograf-portret-rawyou (4)
Foto: Andreea Dobrescu


Am scris din punctul de vedere al unui fotograf, dar cred ca e valabil pentru orice business la inceput de drum. 
P.S. Tu ce ai fi vrut sa stii când te-ai apucat de business? Scrie-mi în comentarii ca sa putem învață cu toții din experiența ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.